Sähkömestarien ja Sähköyliasentajien Ry
Samsy Ry
Alueker.
Edustukset
Hallitus
Historia
Jäsenistö
Lehdet
Liittyminen
Mestarinkirjat
Stipendit
Säännöt
Tavoitteet
Toiminta
Yhteistyökumppanit
Sähkömiesten ammattislangia

Sähkömiesten ammattislangia Turussa 2016


Reijo Nurmela


Pienen ryhmän slangilla on ryhmää yhdistävä merkitys. Siihen liittyvä omalaatuinen huumori osaltaan keventää elämisen ja olemisen raskautta. Slangin sisältämät karkeudet eivät puhujiensa keskuudessa ole sellaisiksi tarkoitettuja, eikä niitä ole tarkoitettu vieraiden korviin. Niitä ei ole tarkoitettu myöskään viralliseen ammattikieleen levitettäväksi. Muihin ammattislangeihin verrattuna (lääkintäslangi, postislangi) ei periaattelisia eroja ole. Samantyylistä se on muillakin. ei akateeminen koulutuskaan sitä pois kitke.

Saatavuus ja lisätietoa

Sivulta löytyy sähkömiesten ammattislangi pdf versiona,
joka on ilmestynyt ensimmäisen kerran vuonna 1996.
Nyt vuonna 2016 on ilmestynyt päivitetty painos.

sähkömiesten ammattislangi pdf